Prostreno.cz

Dýňová polévka s jablečnou šťávou

Krémové , dýňové polévce dodá chuť jablečná šťáva a ochucený jogurt , který se k polévce podává.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 24 kJ / 5 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 ml hustého,bílého jogurtu
  • 1 ks velké jablko
  • 1 lžička medu
  • K přípravě
  • 650 g oloupané ,očištěné máslové dýně - může být i jiný druh
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka bio zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 150 ml 100% jablečné šťávy
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Dužinu dýně nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci přiveďte vodu k varu .
  3. Přidejte nakrájenou dýni a bujónovou kostku , přikryjte a vařte 15 minut nebo dokud dýně nezměkne.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Přidejte smetanu , jablečnou šťávu , podle chuti osolte a opepřete. Polévku nechte projít varem.
  6. Omyté jablko nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  7. Přidejte jogurt , med a promíchejte.Můžete dochutit špetkou soli.
  8. Polévku podávejte s ochuceným jogurtem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňová polévka s jablečnou šťávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat