Prostreno.cz

Předkrm ze salátové okurky

Okurky plněné sýrem můžete podávat jako předkrm , nebo jako chuťovku na vánoční , nebo silvestrovský stůl.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks salátové okurky
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička strouhaného křenu - nebo podle chuti
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 hrnek nasekaných solených ořechů
  • 2 špetky chilli vloček - nebo mleté uzené papriky

Postup přípravy

  1. Okurky rozkrojte podélně na polovinu.
  2. Malou lžičkou vydlabejte semínka a půlky okurek nakrájejte na asi 4 – 5 cm dlouhé kousky.
  3. Majonézu prošlehejte se smetanovým sýrem.
  4. Směs dochuťte křenem , solí a promíchejte .
  5. Sýrem ozdobte okurky .
  6. Posypte je ořechy a chilli , nebo uzenou paprikou . Hned podávejte .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Předkrm ze salátové okurky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat