Prostreno.cz

Rýžová polévka se žampiony

Recept na snadnou polévku s rýží a žampiony.Vynikající chuť dodá polévce suché sherry.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 251 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks středně velká cibule
  • 300 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu - nebo 1 lžička sušeného
  • 0.5 hrnku propláchnuté hnědé rýže
  • 1.8 l kuřecího vývaru - nebo sypký bio vývar a voda
  • 100 ml suchého sherry
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej.
  2. Přidejte oloupanou,nakrájenou cibuli , propláchnutou rýži a restujte za stálého míchání 5 minut .
  3. Přidejte nakrájené houby a duste za častého míchání 5 minut.
  4. Přidejte kuřecí vývar , tymián a přikryté vařte 25 minut , nebo až rýže změkne. Občas promíchejte .
  5. Vmíchejte sherry , dochuťte solí , pepřem a nechte projít varem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,29g
  • Sacharidy:

    89,38g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    184,72g
  • Vláknina:

    27,72g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rýžová polévka se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat