Prostreno.cz

Kachní prsa s vinnou omáčkou

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 894 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy49g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks kachní prsa - celkem přibližně 450 g
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 snítka rozmarýnu
  • Na omáčku
  • 200 ml kvalitního suchého červeného vína
  • 1 lžička medu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 1 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte do tvaru šikmé mřížky . Dejte pozor , abyste neprořízli i maso .
  2. Maso z obou stran osolte a opepřete.
  3. Na rozehřátou pánev položte prsa kůží dolů .
  4. Opékejte zvolna , až se vypeče skoro všechen tuk z kůže , poté maso otočte a opékejte dalších 5 minut ,
  5. Potom maso přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte větvičku rozmarýnu a dejte na přibližně 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C . Záleží na velikosti kachních prsou.
  6. Maso vyndejte na talíř a přikryjte ho - například alobalem.
  7. Do stejného pekáčku nalijte 200 ml červeného vína , přidejte med ,sůl a kajenský pepř. Přiveďte k varu a vařte ,až se víno z části odpaří.
  8. Do hotové omáčky vmíchejte studené máslo , dále už nevařte.
  9. Před podáváním nakrájejte maso na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,20g
  • Sacharidy:

    272,00g
    • Cukry:

      94,40g
  • Tuky:

    21,10g
  • Vláknina:

    93,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s vinnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat