Prostreno.cz

Dušené žampiony

Dušené houby s bazalkou a redukcí balsamico. Snadná a rychlá příprava.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku - nakrájených na tenké plátky
  • 400 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 5 lístků nakrájené čerstvé bazalky
  • Na omáčku
  • 3 lžičky balzamico redukce
  • 1 lžíce bio sójové omáčky
  • 0.5 lžičky chilli omáčky - nebo podle chuti
  • 1 lžička hnědého cukru

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte balsamico , sójovou omáčku, chilli omáčku a hnědý cukr. Dobře promíchejte a dejte stranou.
  2. V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu , přidejte na plátky nakrájený česnek , na plátky nakrájené žampiony a duste , až se odpaří voda z hub.
  3. K houbám přidejte připravenou omáčku , nakrájenou bazalku , promíchejte a duste ještě 5 minut.
  4. Houby můžete podávat s rýží, nebo nudlemi .

TIP:

Redukce balsamico == dotek jemné, sladce navinulé chuti pomůže z každého pokrmu vytvořit originální gurmánský zážitek.Redukce balsamico je hustější než ocet balsamico.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,89g
  • Sacharidy:

    143,08g
    • Cukry:

      105,00g
  • Tuky:

    99,75g
  • Vláknina:

    4,72g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat