Prostreno.cz

Telecí plátky dušené s paprikou

Jemné , křehké maso s barevnou paprikou a aromatickou šalvěji je dietní a chutná skvěle .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 439 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecí plece
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks červená cibule - oloupaná , nakrájená
  • 3 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 5 lístků šalvěje
  • 200 ml bílého vína
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená paprika
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky , očištěné papriky nakrájejte na silnější proužky .
  2. V hrnci na oleji orestujte oloupanou,nakrájenou cibuli ,přidejte maso a 5 minut restujte.
  3. K masu přidejte na plátky nakrájený česnek , lístky šalvěje , víno a vývar. Maso duste 20 minut .
  4. K masu přisypte nakrájené papriky , pokud je třeba podlijte ještě vývarem , podle chuti osolte a duste ,až je maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,60g
  • Sacharidy:

    115,70g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    112,43g
  • Vláknina:

    22,00g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky dušené s paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat