Prostreno.cz

Špízy z rybího filé

Marinované rybí filé na indický způsob.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    45min příprava

    35min vaření

  • 152 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 ks ředkvičky - nakrájené na tenké plátky
  • 1 ks bio citron - nakrájený na čtvrtky
  • 200 g cherry rajčat
  • K přípravě
  • 700 g chlazeného rybího filé - losos , tuňák , mečoun , treska
  • 8 ks kovových , nebo bambusových špízů
  • Na marinádu
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 špetky mleté kurkumy
  • 0.5 lžičky koření Garam masala
  • 0.5 lžičky mletého chilli - volitelné
  • 0.5 lžičky mleté červené papriky
  • 3 špetky soli
  • 5 lžic oleje
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého koriandru ,nebo petrželky
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Rybí filé nakrájejte na stejně velké kostky.
  2. Všechny ingredience na marinádu důkladně prošlehejte v misce .
  3. Do marinády nasypte kostky rybího filé , jemně vše promíchejte a nechte v marinádě odpočinout maximálně 30 minut .
  4. Během marinování namočte bambusové špízy na 10 minut do vody, aby se při grilování nespálily. Špízy osušte a potřete je olejem.
  5. Rozehřejte grilovací pánev.
  6. Marinované kousky ryby nechte okapat a navlékněte je na špízy .
  7. Grilujte 5-8 minut z každé strany , podle druhu ryby. Potírejte marinádou .
  8. Podávejte s ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky , kousky citrónu , překrojenými rajčaty , ozdobené koriandrem ,nebo petrželkou .




Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Špízy z rybího filé

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat