Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s brokolicí

Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 3h a 5min

    25min příprava

    2h a 40min vaření

  • 462 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks brokolice
  • 1.5 l vody + 0.5 lžičky soli - na vaření brokolice
  • 800 g zadní hovězí - falešná svíčková, nebo kližka
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velká bílá cibule
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 250 ml masového vývaru
  • 250 ml světlého piva
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml vody
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 ° C .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  3. Maso rozkrájejte na stejně velké kousky , maso osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  4. V pekáčku rozehřejte olej a máslo ,přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  5. Maso pokapejte sójovou omáčkou .
  6. K masu přilijte vývar , pivo , přisypte cibuli ,přikryjte a maso duste v troubě doměkka. Pokud je třeba podlijte maso dalším vývarem .
  7. Mezitím rozdělte brokolici na malé růžičky, nasypte ji do osolené vody a vařte 5 minut. Poté brokolici sceďte a propláchněte ji studenou vodou .
  8. Pekáček vyjměte z trouby , maso vyndejte děrovanou lžíci na talíř .
  9. Pekáček postavte na středně velký plamen na sporák a šťávu zahustěte 2 lžícemi mouky , rozmíchané ve 100 ml vody.
  10. Do pekáčku vložte zpět maso , přidejte brokolici a pekáček dejte zpět na 10 minut do trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,17g
  • Sacharidy:

    240,57g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    87,64g
  • Vláknina:

    33,40g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s brokolicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat