Prostreno.cz

Hovězí svíčková s červenou paprikou

Křehké nudličky hovězí svíčkové restujte krátce , ať maso zůstane měkké a zelenina křupavá.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 489 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g hovězí svíčkové
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks šalotka
  • 1 ks čerstvého zázvoru - přibližně 3cm kousek
  • 2 ks červené kapie
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 1 špetka krupicového cukru
  • Na ozdobu
  • 3 stonky jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky a nasypte je do misky .
  2. Maso pokapejte pomerančovou šťávou , přidejte rozšlehané vejce , škrob a důkladně promíchejte.
  3. Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno.
  4. Zelenou část jarní cibulky a oloupanou šalotku nakrájejte na tenké plátky.
  5. Červenou papriku bez semínek nakrájejte na nudličky.
  6. V pánvi Wok rozehřejte olej, vložte do něj maso a opékejte doměkka, zhruba 4 - 5 minut, podle velikosti nudliček .Maso podle chuti osolte a opepřete.
  7. Měkké maso vyjměte děrovanou lžíci na papírovou utěrku .
  8. Do stejné pánve přidejte zázvor, česnek a restujte, až se směs rozvoní.
  9. Přidejte sójovou omáčku , špetku cukru a nakrájenou papriku , míchejte zhruba 5 minut.
  10. Přidejte maso ,jen prohřejte a hned podávejte.
  11. Pře podáváním ozdobte nakrájenou natí cibulky.

TIP:

Pokud máte suché sherry , použijte ho místo pomerančové šťávy.





Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s červenou paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat