Kuskus se žampiony
Co je kuskus? Jedná se o velice jednoduchou přílohu, která se skládá z kuliček krupice vyráběné většinou z pšenice, ječmene, nebo prosa. Kuskus se nevaří , stačí pouze zalít vroucí vodou , nebo vývarem .Můžete ho podávat jako přílohu , nebo jako samostatné jídlo , například se žampiony.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
597 kJ / 142 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 300 g
kuskusu
- 350 g
žampionů
- nakrájené na plátky
- 1 ks
velká bílá cibule
- oloupaná , nakrájená
- 1 ks
česneku
- nakrájený na plátky
- 0.5 lžičky
mleté kurkumy
- 2 špetky
kmínu
- 3 lžíce
oleje
- 4 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 2 lžíce
rozinek
Postup přípravy
- Kuskus připravte podle návodu na obalu .
- Ve velké pánvi rozehřejte olej , přidejte nakrájenou cibuli , nakrájené žampiony , rozinky , kurkumu a kmín .
- Podle chuti osolte , opepřete ,přidejte na plátky nakrájený česnek a duste , až se odpaří tekutina z hub.
- Kuskus podávejte s dušenými žampiony.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: