Prostreno.cz

Ryby s provensálským kořením

V našem jídelníčku by neměly chybět ryby. Vyzkoušejte například ryby s provensálakým kořením.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 777 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy20g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g filetů z bílé ryby
  • 4 špetky soli
  • 50 ml oleje na smažení
  • Na obalení
  • 6 lžic provensálského koření
  • 2 ks vajec
  • 1 miska hladké mouky
  • 2 lžíce mléka
  • 1 miska strouhanky

Postup přípravy

  1. Omyté, osušené filé osolte. Vejce rozšlehejte s mlékem. Strouhanku promíchejte s provensálským kořením.
  2. Filé postupně obalte v mouce, vejcích a strouhance. Smažte zvolna z obou stran na oleji. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Podávejte s bramborovou kaší.

TIP:

Provensálské koření neboli provensálská směs koření je velice oblíbená a uznávaná směs bylin. Název je odvozen od francouzské oblasti Provence, kde se všechny byliny této směsi vyskytují. Směs se používá hlavně k ochucení dušené zeleniny, grilovaného masa, ryb a pizzy. Složení provensálského koření: rozmarýn, bazalka, tymián, dobromysl nebo saturejka, majoránka.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,00g
  • Sacharidy:

    148,86g
    • Cukry:

      1,30g
  • Tuky:

    115,76g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 185 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby s provensálským kořením

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat