Prostreno.cz

Dušená ryba s pórkem

Dietní rybí oběd nebo večeře.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g rybího filé z tresky - nejlépe čerstvé
  • 1 ks velkého pórku
  • 1/2 ks citronu - použijete šťávu
  • 150 ml smetany
  • 1 ks velké mandarinky
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka kmínu
  • sůl
  • máslo
  • 100 g červeného hroznového vína
  • Na ozdobu
  • 1/2 ks citronu - nakrájeného na kolečka na zdobení

Postup přípravy

  1. Omyté filé pokapejte citronem a nechte 10 minut v chladu. Pórek nakrájejte na kolečka a orestujte na másle. Pak dejte pórek do ohnivzdorné mísy, na pórek položte osolené porce filetu z ryby, ochuťte kmínem, podlijte smetanou a přidejte cukr.
  2. Pečte v troubě asi 25 minut, před koncem pečení přidejte kuličky hroznového vína a na měsíčky rozdělenou mandarinku.
  3. Podávejte s rýží a přizdobené kolečky citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená ryba s pórkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat