Prostreno.cz

Kořeněná játra

Rychlé a jednoduché jídlo . Takto připravená játra chutnají nejlépe s rýží .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 113 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g vepřových jater
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 špetky soli
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 špetka mletého nového koření
  • 4 lžíce oleje
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lístky čerstvé šalvěje

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na plátky.
  2. Med , hořčici ,nové koření, muškátový oříšek a olej důkladně promíchejte .
  3. Směsí potřete plátky jater a nechte je 15 minut v chladu .
  4. Rozehřejte pánev s máslem a 1 lžíci oleje , přidejte lístky šalvěje a plátky jater opečte z obou stran. Hotová játra osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,23g
  • Sacharidy:

    147,73g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    163,55g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 27 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněná játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat