Prostreno.cz

Sekaná plněná chřestem

Nic se nevyrovná domácí přípravě sekané , kterou vyladíte dle vlastní chuti .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 356 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého masa - 350g hovězí + 350 g vepřové
  • 3 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1 hrnek nasekané zelené petrželky
  • Na náplň
  • 250 g zeleného chřestu
  • 1.5 l vody
  • 4 špetky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 4 minuty. Poté chřest sceďte a propláchněte studenou vodou .
  2. Chřest nakrájejte na kousky velké přibližně 2-3 cm .
  3. Na pečení je nejlepší použít přímo formu na pečení sekané . Pokud takovou formu nemáte , použijte třeba rovnou formu na srnčí hřbet apod. Formu vymažte olejem.
  4. V míse smíchejte strouhanku , 4 lžíce vody a rajčatový protlak , nechte 5 minut stát .
  5. Přidejte mleté maso, rozšlehané vejce, sůl , pepř , nasekanou petrželku a dobře promíchejte .
  6. Na dno vymazané formy rozprostřete polovinu masa , na maso položte kousky chřestu a přikryjte je druhou polovinou masa. ( Můžete také dát polovinu masa na pracovní plochu , na maso rozložit kousky chřestu, přikrýt druhou polovinou masa a vytvarovat váleček. Připravené maso položte do vymazané zapékací misky a pečte stejně jako ve formě. )
  7. Sekanou pečte v troubě předehřáté na 190 ° C 45-50 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná plněná chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat