Prostreno.cz

Treska v panko strouhance

Jednoduchá večeře, nebo oběd plný chutí . Filety tresky s křupavou strouhankou panko , dochucené sušeným koprem, citronovou šťávou a kapary.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy21g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g chlazených filetů tresky
  • 1.5 hrnku panko strouhanky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce majonézy
  • 1.5 lžíce sušeného kopru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekaných kaparů
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Filety tresky položte na plech vyložený pečicím papírem a dochuťte je solí a pepřem.
  3. V malé misce smíchejte panko strouhanku a olivový olej.
  4. V jiné malé míse smíchejte majonézu, sušený kopr, citronovou šťávu a nasekané kapary .
  5. Směs majonézy rozetřete rovnoměrné na filety tresky a na majonézu rozetřete vrstvu panko strouhanky .
  6. Pečte v předehřáté troubě 25 – 30 minut.

TIP:

Oproti klasické strouhance má panko strouhanka hrubší strukturu. Její předností je, že během smažení nenasákne tolik tuku jako klasická strouhanka a je mnohem křupavější . Je vhodná pro obalování masa, ryb i zeleniny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,20g
  • Sacharidy:

    136,90g
    • Cukry:

      7,30g
  • Tuky:

    179,50g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Treska s rajčaty

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska v panko strouhance

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat