Prostreno.cz

Hovězí maso s karotkou , dušené v troubě

Velmi snadná příprava a výsledkem je jídlo plné skvělých chutí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 3h a 10min

    30min příprava

    2h a 40min vaření

  • 544 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg hovězího masa - krk , nebo hrudí
  • 700 g baby karotky
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 350 ml masového vývaru
  • 2 ks šalotky - nebo 1 bílá cibule
  • Na posypání
  • 3 snítky čerstvé zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. Maso osolte , opepřete a v pekáčku na oleji maso ze všech stran opečte , aby se zatáhlo .
  3. Maso podlijte vývarem , přikryjte ho a dejte do předehřáté trouby. Duste 90 minut .
  4. Mezitím důkladně omyjte brambory a oloupejte karotku a šalotky .
  5. Maso vyndejte z trouby , kolem masa nasypte karotku , brambory a nakrájenou šalotku.
  6. Zeleninu osolte a pokapejte máslem .Pokud je třeba přidejte k masu další vývar.
  7. Maso přikryjte , dejte zpět do trouby a duste doměkka.
  8. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.




Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s karotkou , dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat