Prostreno.cz

Rizoto s houbami

Vynikající rizoto, které ocení všichni milovníci hub.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 126 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 450 g žampionů , nebo čerstvých lesních hub
  • 1 ks červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 300 g rýže vhodné na rizoto - Arborio , nebo Carnaroli
  • 1 l horkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky drceného černého pepře
  • 1 snítka čerstvého , nasekaného tymiánu

Postup přípravy

  1. Očistěte houby nakrájejte .
  2. Oloupejte a nakrájejte červenou cibuli a stroužky česneku.
  3. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje ,přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte očištěné ,nakrájené houby , česnek a míchejte , až se odpaří voda z hub.
  5. Ve větším rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte nepropláchnutou rýži a restujte přibližně 3 minuty .
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar a nechte vývar vsáknout do rýže. Rýži vařte 15 až 20 minut, dokud není rýže uvařená, ale ne rozvařená .
  7. Přidejte připravené houby , dochuťte černým pepřem a nasekaným tymiánem .

TIP:

V jídlech jako je rizoto by měla být zrna rýže slepená a vytvářet krémovou hmotu. Takového efektu dosáhnete pomocí škrobu. Proto není dobrý nápad rýži proplachovat, pokud jdete vařit například rizoto, protože na jeho přípravu budete potřebovat co nejvíce škrobu.





Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat