Prostreno.cz

Kuřecí stehna na cideru

Cider - je zjednodušeně řečeno, jablečný alkoholický nápoj vyrobený z kvašeného moštu . Skvěle se hodí k přípravě kuřecího masa.

  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 660 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 ks kuřecích stehen
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 8 ks maličkých cibulí
  • 250 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 600 ml cideru
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna osolte , opepřete a obalte je v hladké mouce.
  2. Maso opečte z obou stran v pekáčku na oleji s máslem.
  3. Ke kuřecím stehnům přidejte oloupanou cibuli , oloupaný česnek a žampiony. Vše jemně osolte . Přidejte tymián , cider , přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C . Pečte 30 minut .
  4. Maso odkryjte a dopečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,69g
  • Sacharidy:

    142,88g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    190,25g
  • Vláknina:

    20,72g

Aktivita pro spálení: 157 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí stehna na cideru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat