Prostreno.cz

Jehněčí roláda plněná špenátem

Ať už chystáte velkou rodinnou hostinu, nebo jen chcete na Velikonoce vyzkoušet něco nového, připravte si tuhle jehněčí roládu.

04.04.2022 sun
3h a 25min

45min příprava

2h a 40min vaření

958 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z očištěného masa připravte plát. Maso podle potřeby naklepejte.
  2. Česnek smíchejte se 4 špetkami soli, 3 špetkami pepře, 3 lžícemi oleje a drobně nasekaným rozmarýnem, nejlépe pouze zdrhnuté lístky.
  3. Směsí potřete maso z obou stran, olej vetřete do masa a nechte 20 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  4. Rozinky zalijte horkou vodou a nechte je krátce nabobtnat. Poté rozinky slijte a nasekejte je.
  5. V pánvi na rozpuštěném másle nechte zavadnout listy špenátu, přidejte rozinky, mandle a dochuťte solí a pepřem.
  6. Plát jehněčí kýty potřete vychladlou špenátovou směsí, zaviňte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  7. Maso vložte do pekáčku, podlijte vodou, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 60 minut.
  8. Maso odkryjte a za občasného potírání masa výpekem pečte dozlatova a doměkka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    393,02 g
  • Sacharidy:

    70,63 g
    • Cukry:

      31,71 g
  • Tuky:

    231,57 g
  • Vláknina:

    17,68 g

Aktivita pro spálení:

597 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

178

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí maso dušené na víně

(4 hlasů)
2h a 30min
679 kJ

Jehněčí maso dušené s olivami

(2 hlasů)
2h a 55min
786 kJ

Jehněčí maso dušené v troubě

(3 hlasů)
3h a 0min
728 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí roláda plněná špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba