Prostreno.cz

Jehněčí roláda plněná špenátem

Ať už chystáte velkou rodinnou hostinu, nebo jen chcete na velikonoce vyzkoušet něco nového, připravte si tuhle jehněčí roládu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 3h a 25min

    45min příprava

    2h a 40min vaření

  • 704 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z očištěného masa připravte plát. Maso podle potřeby naklepejte.
  2. Česnek smíchejte se 4 špetkami soli , 3 špetkami pepře , 3 lžícemi oleje a drobně nasekaným rozmarýnem , nejlépe pouze zdrhnuté lístky.
  3. Směsí potřete maso z obou stran , olej vetřete do masa a nechte 20 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  4. Rozinky zalijte horkou vodou a nechte je krátce nabobtnat. Poté rozinky slijte a nasekejte je .
  5. V pánvi na rozpuštěném másle nechte zavadnout listy špenátu ,přidejte rozinky , mandle a dochuťte solí a pepřem.
  6. Plát jehněčí kýty potřete vychladlou špenátovou směsí, zaviňte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  7. Maso vložte do pekáčku , podlijte vodou, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 60 minut.
  8. Maso odkryjte a za občasného potírání masa výpekem pečte dozlatova a doměkka .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,30g
  • Sacharidy:

    229,00g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    273,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí roláda plněná špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat