Prostreno.cz

Pangasius s jablkovým salátem

Pangasius se v naší kuchyni objevuje stále častěji. Zkuste tento recept a uvařte zdravou a lehkou večeři.

  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 663 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks filetu pangasia
  • 3 lžičky bazalky
  • 2 lžičky oregana
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce jablkového octa

Postup přípravy

  1. Filety osušte, jemně obalte v koření a jablkovém octě. Na pánvi rozehřejte olej, rybu na něm opečte z obou stran do zlatava.
  2. Ořechy zlehka do zlatova opečte na pánvi. Pangasius je výborný s bramborem či salátem.

TIP:

K této rybě se skvěle hodí lehký jablkový salát: malá hrst nasekaných ořechů, 2 velká jablka, 1 velká mrkev, 1 lžíce citronové šťávy, 1/4 šálku zakysané smetany, nasekaná petrželka, špetka soli a pepře. Jablka a mrkev nakrájejte na velikost a délku sirek, smíchejte s ostatními přísadami a do servírování dejte do lednice.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pangasius s jablkovým salátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat