Prostreno.cz

Candát s kdoulovou omáčkou

Candát má skvělé maso. Jak ho připravit tak, aby bylo opravdu nejlepší? Tento recept vám poradí.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 548 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 ks candáta
  • 3 ks kdoulí
  • 1 ks cibule
  • 150 ml sladkého bílého vína
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 150 g másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Kdoule oloupejte, nakrájejte a uvařte je ve víně doměkka. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Candáta naporcujte, osolte, opepřete a zvolna opečte na cibuli. Podávejte s rýží, přelité kdoulovou omáčkou.

TIP:

Kdoule se výborně hodí k výrobě marmelád nebo kompotů. Za syrova ale chutnají trpce a mohou způsobit i žaludeční potíže, proto je raději konzumujte po tepelné úpravě.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,83g
  • Sacharidy:

    67,61g
    • Cukry:

      12,82g
  • Tuky:

    87,15g
  • Vláknina:

    22,05g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zelená polévka

(4 hlasů)

Kotlety s jemnou omáčkou

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Candát s kdoulovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat