Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Candát s kdoulovou omáčkou

lanvin
13hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

547 kJ

energetická hodnota na 100g

145 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky5g sacharidy2g bílkoviny

Candát má skvělé maso. Jak ho připravit tak, aby bylo opravdu nejlepší? Tento recept vám poradí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks candáta
  • 3 ks kdoulí
  • 1 ks cibule
  • 150 ml sladkého bílého vína
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 150 g másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Kdoule oloupejte, nakrájejte a uvařte je ve víně doměkka. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  • Candáta naporcujte, osolte, opepřete a zvolna opečte na cibuli. Podávejte s rýží, přelité kdoulovou omáčkou.
TIP:

Kdoule se výborně hodí k výrobě marmelád nebo kompotů. Za syrova ale chutnají trpce a mohou způsobit i žaludeční potíže, proto je raději konzumujte po tepelné úpravě.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Treska s pomerančovým máslem

Treska s pomerančovým máslem

9 hlasů
2h a 30min 645 kJ 78 Kč
Losos s javorovým sirupem

Losos s javorovým sirupem

15 hlasů
35min 984 kJ 152 Kč
Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

24 hlasů
40min 648 kJ 115 Kč
Makrela v hořčičné omáčce

Makrela v hořčičné omáčce

15 hlasů
60min 770 kJ 94 Kč
Štika v bílé omáčce

Štika v bílé omáčce

8 hlasů
45min 319 kJ 299 Kč
Sleďové filety ve švestkové omáčce

Sleďové filety ve švestkové omáčce

16 hlasů
6h a 35min 917 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření