Prostreno.cz

Čekankový předkrm

Čekanka se na jídelních stolech v Česku objevuje velmi zřídka. Přitom je to zelenina zdravá . Skvěle se hodí do jarního jídelníčku ,působí detoxikačně a zlepšuje chod metabolismu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 1094 kJ / 261 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky23g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks hlávka bílé čekanky
  • 0.5 stonku řapíkatého celeru
  • 1 ks jablko
  • 20 kuliček zeleného hroznového vína - malé kuličky
  • 1 hrnek vlašských ořechů - půlky jader
  • 1 lžíce citronové šťávy - na dresink
  • 2 lžíce 33% smetany - na dresink
  • 1 lžíce majonézy - na dresink
  • 1 lžička plnotučné hořčice - na dresink
  • 2 lžíce nasekané petrželky - na dresink
  • 2 špetky soli - na dresink
  • 2 špetky drceného černého pepře - na dresink

Postup přípravy

  1. Ingredience na dresink smíchejte ve větší misce.
  2. 2-3 malé listy čekanky opláchněte, osušte a nakrájejte nadrobno .
  3. Největší listy opláchněte , osušte , nechte je celé a rozložte je na velký talíř.
  4. Očištěný řapíkatý celer nakrájejte nadrobno .
  5. Oloupané jablko nakrájejte na kostičky.
  6. Všechny nakrájené ingredience nasypte do misky s dresinkem.
  7. Přidejte ořechy a promíchejte .
  8. Směsí naplňte listy čekanky ,přidejte kuličky hroznového vína a hned podávejte .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čekankový předkrm

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat