Prostreno.cz

Kedlubnová polévka

Krémová , jemná a lahodná kedlubnová polévka .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 143 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 lžic olivového oleje - volitelné
  • K přípravě
  • 2 ks kedlubny
  • 1 ks brambora
  • 2 l vody
  • 0.5 lžíce sypkého bio zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 6 snítek nakrájeného čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Bramboru a kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Zeleninu nasypte do hrnce , zalijte ji vodou ,přidejte sypký vývar a vařte , až zelenina změkne .
  3. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou .
  4. K zelenině přilijte smetanu , polévku dochuťte solí a vařte 5 minut.
  5. Polévku podávejte posypanou nakrájeným koprem a podle chuti můžete polévku pokapat olivovým olejem.

TIP:

Pokud máte domácí zeleninový vývar , použijte místo vody vývar .





Ohodnoťte recept:
Kedlubnová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat