Prostreno.cz

Salát z červené řepy s mozzarellou

Vyzkoušejte salát z červené řepy, který je plný vitamínů. Samotná příprava salátu trvá jen pár minut, musíme ale počítat s delší dobou vaření řepy.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 842 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky16g

Ingredience na

  • 400 g červené řepy
  • 250 g mozzarelly
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 svazku pažitky
  • 1 lžička soli na vaření řepy
  • Na zálivku
  • 3 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky hrubě namletého pepře
  • 2 špetky mořské soli
  • 4 lžíce olivového oleje Monini

Postup přípravy

  1. Řepu uvařte v osolené vodě doměkka. Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka.
  2. Mozzarellu nakrájejte na kolečka a s kolečky řepy rozdělte na talířky.
  3. Všechny ingredience na marinádu prošlehejte metlou. Marinádou přelijte řepu a mozzarellu.
  4. Nakonec posypte nasekanými ořechy a nakrájenou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy s mozzarellou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat