Salát z červené řepy s mozzarellou
Vyzkoušejte salát z červené řepy, který je plný vitamínů. Samotná příprava salátu trvá jen pár minut, musíme ale počítat s delší dobou vaření řepy.
-
55min
15min příprava
40min vaření
-
842 kJ / 201 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky16g
Ingredience na
- 400 g
červené řepy
- 250 g
mozzarelly
- 50 g
nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 svazku
pažitky
- 1 lžička
soli na vaření řepy
- Na zálivku
- 3 lžíce
octa balsamico
- 2 špetky
hrubě namletého pepře
- 2 špetky
mořské soli
- 4 lžíce
olivového oleje Monini
Postup přípravy
- Řepu uvařte v osolené vodě doměkka. Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka.
- Mozzarellu nakrájejte na kolečka a s kolečky řepy rozdělte na talířky.
- Všechny ingredience na marinádu prošlehejte metlou. Marinádou přelijte řepu a mozzarellu.
- Nakonec posypte nasekanými ořechy a nakrájenou pažitkou.