15min
15min příprava
0min vaření
705 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky7g sacharidy3g bílkoviny
Skvělý předkrm nebo letní salátek plný vitamínů. Červená řepa je známá jako prostředek k posílení imunitního systému, plná přírodních látek bránicích vzniku rakoviny.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 ks
červené řepy
- vařené
2 ks
avokáda
1 hrst
piniových oříšků
1 ks
citrónu
- šťáva
1 lžíce
olivového oleje
1 hrst
čerstvé petrželky
- nasekané
sůl a pepř
Postup přípravy
Piniové oříšky zlehka opražte na olivovém oleji. Dejte odpočinout na papírový ubrousek.
Vařenou řepu nakrájejte na kolečka, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout. Avokádo rozpůlte, oloupejte a nakrájejte na kolečka (půlkolečka). Kolečka pokládejte střídavě na talíř, tak abyste vytvořili věž.
V misce smíchejte citrónovou šťávu a olivový olej, osolte. Zálivkou pokatejte věž a posypejte opraženými oříšky a nasekanou petrželkou.
TIP:
Návod jak na syrovou řepu: Řepu omyjte a vložte do většího hrnce. Zalijte studenou vodou, zakryjte
pokličkou a nechte vařit hodinu a půl na mírném ohni. Doba vaření záleží na velikosti řepy. Pokud použijete
tlakový hrnec, zkraťte na polovinu. Nechte vychladnout a oloupejte.