Prostreno.cz

Salát z červené řepy

Řepa si libuje ve společnosti soli, citrónu, křene, pepře a hlavně dobrého kvalitního oleje. A to vše splňuje tento salát.

  • 15min

    15min příprava

    0min vaření

  • 576 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks červené řepy - vařené
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks limetky - kůru i šťávu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce křenu - čerstvě nastrouhaného
  • 1 hrst listů řepy
  • 1 hrst vlašských ořechů - nasekaných
  • 1/4 lžičky cukru
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Vařenou řepu nakrájejte na kostky, dejte do větší salátové mísy a prosypte solí.
  2. Přidejte kůru a šťávu z limetek, křen, pepř, cukr, olej, vše řádně promíchejte a dejte vychladit do ledničky asi na 15 minut.
  3. Cibuli nakrájejte na větší kousky.
  4. Na závěr vmíchejte do salátu cibuli a ozdobte lístky z řepy.

TIP:

Návod jak na syrovou řepu: Řepu omyjte a vložte do většího hrnce. Zalijte studenou vodou, zakryjte pokličkou a nechte vařit hodinu a půl na mírném ohni. Doba vaření záleží na velikosti řepy. Pokud použijete tlakový hrnec, zkraťte na polovinu. Nechte vychladnout a oloupejte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat