Prostreno.cz

Rizoto s mletým masem

Podle tohoto receptu uvaříte rizoto opravdu snadno, rychle a navíc, chutná výborně.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy16g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 hrnky dlouhozrnné rýže - cca 250g
  • 600 g cukety
  • 500 g mletého masa - můžete použít vepřové nebo mix
  • 500 g drobně nakrájených rajčat
  • 1 lžíce italských bylinek
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks cibule
  • 500 ml vody

Postup přípravy

  1. Opranou rýži zalijte vodou, mírně osolte a uvařte doměkka.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte. Z cukety odkrojte konce a nakrájejte ji na slabší plátky.
  3. Na hluboké pánvi rozehřejte olej a nechte nakrájenou cibuli zesklovatět, přidejte mleté maso a za občasného míchání restujte 20 minut.
  4. K masu přidejte rajčata, cuketu, mletou papriku, sójovou omáčku, podle chuti sůl, pepř a italské bylinky. Promíchejte a duste 5 minut.
  5. Nakonec promíchejte s uvařenou rýží a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,53g
  • Sacharidy:

    221,91g
    • Cukry:

      24,80g
  • Tuky:

    136,48g
  • Vláknina:

    63,10g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
560 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s mletým masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat