Prostreno.cz

Studené letní rizoto podle Itala

Letní studené rizoto „co dům dal“ (Risotto freddo) se dá jíst třeba na pikniku. Emanuele ho dostával od maminky jako malý kluk, když se šel na celý den koupat k moři.

Ohodnotit
(24 hlasů)
30min

20min příprava

10min vaření

348 kJ / 83 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme rýži na páře do stadia al dente, ale můžeme ji samozřejmě připravit, jak jsme zvyklí. Pak potřebujeme rýži zchladit, nebo ji necháme zvolna vystydnout. Není to žádný striktní recept, další suroviny si můžeme obměňovat podle momentálních zásob a chuti.
  2. Emanuel prosypává vrstvy rýže nakrájenými černými olivami, šunkou pokrájenou na kostičky, artyčoky, tuňákem, kapary, kousíčky mrkve, plátky natvrdo uvařeného vejce atd. I když je to rýžový salát, nekyselíme ho, pokud ho rovnou nekonzumujeme. Tenhle salát nám totiž vydrží v lednici. Ještě do něj samozřejmě patří olivový olej, s nímž všechno promícháme, bazalka a sůl. Pokud ho chceme pikantnější, můžeme ho před podáváním okyselit citronovou šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,10 g
  • Sacharidy:

    81,36 g
    • Cukry:

      0,20 g
  • Tuky:

    58,20 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

83 kcal
10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení





Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
359 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
746 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
514 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Snídaně s malinami

15min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Studené letní rizoto podle Itala

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba