Prostreno.cz

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Kombinace mořských plodů a rizota povýší tradiční pokrm na nevšední chuťový zážitek. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

40min

20min příprava

20min vaření

758 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli orestujte na oleji, přidejte rýži, opražte, zastříkněte vínem, přiveďte k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidávejte víno a kuřecí vývar.
  2. Rýži za průběžného promíchávání vařte na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochuťte jej solí, pepřem a tymiánem, zjemněte máslem.
  3. Česnek nakrájený na plátky orestujte na olivovém oleji dozlatova, přidejte mušle, promíchejte a zalijte vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidejte sépie a krevety.
  4. Promíchejte a přidejte Heinz rajčatové pyré nebo drcená rajčata, sůl a pepř.

TIP:

Nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    115,40 g
  • Sacharidy:

    172,70 g
    • Cukry:

      9,44 g
  • Tuky:

    317,93 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

181 kcal
22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení





Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
351 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
272 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
514 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba