Prostreno.cz

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Kombinace mořských plodů a rizota povýší tradiční pokrm na nevšední chuťový zážitek. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 551 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks malé cibule
  • 50 ml olivového oleje
  • 240 g rýže Arborio
  • 200 ml bílého vína
  • 350 ml silného kuřecího vývaru
  • 1 snítka tymiánu - nebo špetka sušeného
  • 50 g másla na zjemnění
  • sůl
  • bílý pepř
  • 40 g hoblin parmezánu
  • sůl a pepř
  • Na omáčku
  • 10 stroužků česneku
  • 40 ml olivového oleje
  • 200 g mušlí - slávky
  • 200 g mušlí - vongole
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g sépií
  • 100 g vyloupaných krevet
  • 400 g drcených loupaných rajčat - nebo Heinz TOMATO FRITO

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli orestujte na oleji, přidejte rýži, opražte, zastříkněte vínem, přiveďte k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidávejte víno a kuřecí vývar.
  2. Rýži za průběžného promíchávání vařte na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochuťte jej solí, pepřem a tymiánem, zjemněte máslem.
  3. Česnek nakrájený na plátky orestujte na olivovém oleji dozlatova, přidejte mušle, promíchejte a zalijte vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidejte sépie a krevety.
  4. Promíchejte a přidejte Heinz rajčatové pyré nebo drcená rajčata, sůl a pepř.

TIP:

Nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat