Prostreno.cz

Bezový sirup

Bezový sirup je velice oblíbený, hlavně ten domácí . Využijete ho skvěle hlavně k přípravě limonád.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy22g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 40 ks květů černého bezu
  • 1 ks bio citron - nakrájený na plátky
  • 3 ks citrony - vymačkaná šťáva
  • 1 kg pískového cukru
  • 1 lžička kyseliny citrónové
  • 2 l vlažné převařené vody

Postup přípravy

  1. Květy černého bezu jemně opláchněte a nechte okapat , (květy netrhejte po dešti a odstraňte stopky - jsou hořké) , pětilitrovou sklenici až po okraj naplňte květy, hodně stlačte a zalijte je převařenou vodou a šťávou ze 3 citronů , přidejte na plátky nakrájený citron a nechte 24 hodin stát .
  2. Pak přeceďte, do vzniklého výluhu přisypte cukr a na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí. Nakonec vmíchejte kyselinu citronovou .
  3. Nalijte do čistých lahví , když chcete mít jistotu, že sirup vydrží, můžete sirup sterilovat .
  4. Případný kal na dně nevadí, jsou to zbytky pylu. Pokud chcete mít sirup úplně čirý , použijte na přecezení plátýnko nebo gázu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,40g
  • Sacharidy:

    228,50g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    1,95g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Restovaná ryba se špenátem

(2 hlasů)

Ryba s mandlemi

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bezový sirup

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat