Prostreno.cz

Těstoviny s tuňákem

Těstovinový salát s konzervovaným tuňákem si připravte jako rychlý oběd nebo večeři .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 663 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy0g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g těstovin fusilli
  • 240 g konzervovaného tuňáka v oleji
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvého kopru
  • Na zálivku
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 100 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Tuňáka sceďte a dejte ho do větší misky.
  2. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny sceďte a na sítku je propláchněte pod studenou vodou. Studené těstoviny nasypte do velké misky s tuňákem .
  3. Očištěný řapíkatý celer a jarní cibulku s natí nakrájejte nadrobno a přidejte k těstovinám.
  4. Ingredience na zálivku vyšlehejte metličkou a přidejte k těstovinám .
  5. Salát promíchejte a posypte natrhaným koprem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,62g
  • Sacharidy:

    84,00g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    118,28g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kachní stehna se špenátem

(4 hlasů)

Treska s rajčaty

(4 hlasů)

Kuře na víně

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s tuňákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat