Prostreno.cz

Hovězí na červeném víně s rozmarýnem

Víno nemusí být pouze nápoj. Nebojte se ho použít jako ingredienci při vaření . Víno, ať už červené nebo bílé, dodá jídlu jedinečnou chuť .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 4h a 25min

    25min příprava

    4h a 0min vaření

  • 1037 kJ / 247 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky22g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - falešná svíčková ,nebo hovězí váleček
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 3 stroužky česneku - celé , oloupané
  • 1 lžička sušeného mletého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 250 ml červeného vína
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce redukce balsamico

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C .
  2. Hovězí maso po celém povrchu osolte a opepřete. ( Pokud je třeba ,můžete z masa vytvarovat váleček a ovázat maso potravinářským provázkem.)
  3. V malé misce smíchejte 4 lžíce rozpuštěného másla, prolisovaný česnek a sušený rozmarýn.
  4. Do pekáčku dejte 2 lžíce rozpuštěného másla a lžíci oleje. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  5. Poté maso potřete ochuceným máslem .
  6. K masu přidejte celé stroužky česneku , snítky rozmarýnu , víno , vývar a maso pokapejte redukcí balsamico .
  7. Maso přikryjte , dejte do trouby a pečte doměkka.

TIP:

Balsamico redukce == jedná se o zahuštěnou verzi balzamikového octa .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na červeném víně s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat