Prostreno.cz

Medová máslová mrkev

Je perfektní přílohou nejen k masu , ale můžete si ji dát i samostatně. Mrkev je ochucená skořicí , medem , pomerančovou kůrou a hřebíčkem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 169 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mrkve
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 ks drcené hřebíčky
  • 0.5 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 0.5 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce medu
  • 180 ml vody

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte , omyjte a osušte .
  2. Ve velké pánvi nechte rozpustit máslo.
  3. Přidejte mrkev a míchejte 5-6 minut.
  4. Přidejte skořici , hřebíček a promíchejte.
  5. Přidejte pomerančovou kůru , hnědý cukr , med a vodu. Dobře promíchejte, nastavte střední teplotu a přiveďte k varu. Vařte, dokud glazura nezhoustne a mrkev bude na povrchu trochu měkká.
  6. Podávejte teplé .

TIP:

Mrkev vyberte pokud možno stejně silnou a stejně dlouhou .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,00g
  • Sacharidy:

    253,95g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    84,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 40 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medová máslová mrkev

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat