Prostreno.cz

Hovězí na bílém víně

Hovězí maso a bílé víno je dobrá kombinace. Stejně jako u jiných dušených jídel je i toto chuťově výraznější, když se jeden den rozleží.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 976 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy11g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 600 g hovězího masa - zadní , krk ,loupaná plec
  • 2 ks mrkve - nakrájené na silnější plátky
  • 10 ks malých cibulek-perlovek
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml silného hovězího vývaru
  • 300 ml bílého , suchého vína
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 0.45 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky a obalte ho v hladké mouce.
  2. V pekáčku na lžíci oleje lehce orestujte na kostky nakrájenou slaninu a maso . Během restování posypte maso paprikou .
  3. Přidejte vývar ,víno, ,maso osolte , opepřete a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C 60 minut.
  4. K masu přidejte nakrájenou mrkev, cibulky , oloupaný česnek a maso duste doměkka. Pokud je třeba ,přidejte víno , nebo vývar .
  5. Masovou šťávu můžete zahustit hladkou moukou , nebo tmavou instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,84g
  • Sacharidy:

    237,40g
    • Cukry:

      24,34g
  • Tuky:

    170,23g
  • Vláknina:

    67,10g

Aktivita pro spálení: 233 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat