Prostreno.cz

Kuřecí vývar s rýží

Ze zbylé vařené rýže , kterou už nemáte k čemu podávat , kuřecího vývaru a kukuřice připravíte rychlou , skvělou polévku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 253 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malá cibule - jemně nakrájená
  • 1 stonek řapíkatého celeru - drobně nakrájený
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 250 ml vařeného kuřecího masa - z přípravy vývaru
  • 200 g mražené,nebo konzervované kukuřice
  • 1 hrnek vařené rýže
  • Na posypání
  • 6 lžic nakrájené pažitky

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli , přisypte mouku a 1-2 minuty míchejte.
  2. Cibuli zalijte vývarem , přidejte drobně nakrájený celer , kukuřici a vařte 15 minut.
  3. Přidejte nakrájené vařené kuřecí maso , rýži a vařte 5 minut.
  4. Polévku posypte pažitkou .

TIP:

Pokud jste maso z vývaru použili k přípravě jiného pokrmu , můžete polévku připravit bez kuřecího masa.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí vývar s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat