Prostreno.cz

Domácí chléb

Není nad vlastnoručně upečený chleba. Provoní celý byt a nedá vám to , abyste ho neochutnali ještě teplý.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 5h a 0min

    4h a 0min příprava

    60min vaření

  • 17 kJ / 4 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 hrnek hrnek žitné mouky
  • 3 hrnky hrnky hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 0.5 lžičky sušeného droždí
  • 2 hrnky studené vody
  • 1 lžička octa

Postup přípravy

  1. Obě proseté mouky, kmín, sůl a droždí promíchejte v misce .
  2. Přidejte ocet a vodu, promíchejte a vzniklé řidší těsto posypte moukou.
  3. Nechte zakryté při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin (přes noc).
  4. Poté těsto prohněťte vařečkou, znovu posypte moukou a nechte odpočinout dalších 30 minut.
  5. Troubu předehřejte na 220 ° C.
  6. Do trouby vložte prázdnou nádobu = pekáček, nebo formu určenou na pečení chleba o objemu přibližně 3 litry. Nechte ji v troubě zahřát .
  7. Do horké nádoby vyklopte pomocí stěrky těsto . Přikryjte a pečte 30 minut.
  8. Poté odkryjte a dopékejte dalších zhruba 20 minut. Chléb nechte vychladnout na mřížce.

TIP:

Použijte hrnek o objemu 250 ml




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,70g
  • Sacharidy:

    60,50g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    22,50g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 4 kcal

0

minut jízdy na kole

0

minut běhu

1

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat