Prostreno.cz

Jablečný rýžový nákyp

Nákypy můžeme podávat jako hlavní sladké jídlo nebo i jako lehký moučník. Rýžový nákyp chutná jak s jablky, tak s jiným ovocem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 406 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy18g
tuky2g

Ingredience na

  • 250 ml mléka
  • 50 g rýže
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks jablka
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 špetka soli
  • Na ozdobu
  • 1 lžička skořice
  • 2 lístky meduňky

Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži uvařte v osoleném mléce, do uvařené rýže vmíchejte cukr.
  2. Z omytého jablka odkrojte 2 plátky, zbytek nakrájejte na malé kostičky a pokapejte je citrónovou šťávou. Do malé misky dejte vrstvu uvařené rýže, vrstvu jogurtu, na kostičky nakrájené jablko a přikryjte vrstvou rýže.
  3. Posypte skořicí a ozdobte plátky jablek a lístečky máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,50g
  • Sacharidy:

    296,40g
    • Cukry:

      117,00g
  • Tuky:

    5,30g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový nákyp

(44 hlasů)
45min
827 kJ

Sladký nákyp

(22 hlasů)
35min
621 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

maxiking
04.05.2016
hedvika
12.04.2016
deeana
11.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jablečný rýžový nákyp

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat