Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jablečný rýžový nákyp

lanvin
16hlasů
Hodnotit

35min

15min příprava

20min vaření

378 kJ

energetická hodnota na 100g

35 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky18g sacharidy2g bílkoviny

Nákypy můžeme podávat jako hlavní sladké jídlo nebo i jako lehký moučník. Rýžový nákyp chutná jak s jablky, tak s jiným ovocem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 ml mléka
  • 50 g rýže
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks jablka
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 špetka soli
  • Na ozdobu
  • 1 lžička skořice
  • 2 lístky meduňky

Postup přípravy

  • Propláchnutou rýži uvařte v osoleném mléce, do uvařené rýže vmíchejte cukr.
  • Z omytého jablka odkrojte 2 plátky, zbytek nakrájejte na malé kostičky a pokapejte je citrónovou šťávou. Do malé misky dejte vrstvu uvařené rýže, vrstvu jogurtu, na kostičky nakrájené jablko a přikryjte vrstvou rýže.
  • Posypte skořicí a ozdobte plátky jablek a lístečky máty.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

42 hlasů
45min 837 kJ 74 Kč
Sladký nákyp

Sladký nákyp

22 hlasů
35min 616 kJ 63 Kč

Články nejen o vaření