Prostreno.cz

Jablečný rýžový nákyp

Nákypy můžeme podávat jako hlavní sladké jídlo nebo i jako lehký moučník. Rýžový nákyp chutná jak s jablky, tak s jiným ovocem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 394 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy19g
tuky1g

Ingredience na

  • 250 ml mléka
  • 50 g rýže
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks jablka
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 špetka soli
  • Na ozdobu
  • 1 lžička skořice
  • 2 lístky meduňky

Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži uvařte v osoleném mléce, do uvařené rýže vmíchejte cukr.
  2. Z omytého jablka odkrojte 2 plátky, zbytek nakrájejte na malé kostičky a pokapejte je citrónovou šťávou. Do malé misky dejte vrstvu uvařené rýže, vrstvu jogurtu, na kostičky nakrájené jablko a přikryjte vrstvou rýže.
  3. Posypte skořicí a ozdobte plátky jablek a lístečky máty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablečný rýžový nákyp

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat