Prostreno.cz

Polévka z červené řepy

Bezmasá varianta polévky z červené řepy. I bez masa je polévka vydatná díky spoustě zeleniny.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 73 kJ / 17 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • K přípravě
  • 2 ks malé červené řepy - oloupané , nakrájené na malé kostky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájené na drobno
  • 2 ks mrkve - oloupané , nakrájené na malé kostky
  • 3 ks brambory - oloupané , nakrájené na malé kostky
  • 1 ks malá petržel - oloupaná , nakrájená na malé kostky
  • 100 g celeru - oloupaný , nakrájený na malé kostičky
  • 500 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 2 l vody
  • 250 g hlávkového zelí - nakrájené na nudličky
  • 0.5 lžičky medu
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce bio zeleninového vývaru - volitelné
  • Na posypání
  • 0.5 svazku nasekaného čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni olej.
  2. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Přidejte rajčata , ostatní nakrájenou zeleninu , vodu , celý pepř , nové koření a vařte až bude zelenina měkká .
  4. Polévku dochuťte bio sypkým vývarem, solí , octem , medem a vařte 5 minut.
  5. Polévku podávejte se zakysanou smetanou , posypanou nasekaným koprem .
  6. Přibližně čtvrtinu polévky můžete rozmixovat a smíchat ji s nerozmixovanou polévkou , polévka se takto zahustí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,60g
  • Sacharidy:

    169,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    26,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 17 kcal

2

minut jízdy na kole

1

minut běhu

5

minut uklízení



Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat