Prostreno.cz

Grilované jehněčí kotletky

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 34 kJ / 8 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 ks jehněčích kotletek s kostí
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1.5 lžičky soli
  • Na marinádu
  • 2.5 lžíce ostré paprikové pasty (harissa)
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Harissu rozšlehejte s olejem, směsí potřete maso a minimálně půl hodiny ho nechte marinovat .
  2. Přebytečnou marinádu nechte okapat .
  3. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  4. Kotletky položte na mřížku grilu a grilujte z každé strany asi 6 -10 minut ,(záleží ,jak silné kotlety jsou) .
  5. Snítky rozmarýnu namočte do marinády a během grilování kotletky potírejte. Hotové kotletky osolte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,00g
  • Sacharidy:

    47,00g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    15,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 8 kcal

1

minut jízdy na kole

0

minut běhu

2

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Sytý houbový krém

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí kotletky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat