Prostreno.cz

Džem z černého rybízu

Vyzkoušejte džem z černého rybízu . Můžete si ho namazat na lívance, palačinky, nebo pečivo.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 640 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy41g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg černého rybízu
  • 700 g pískového cukru
  • 4 lístky meduňky

Postup přípravy

  1. Očištěný rybíz omyjte ,nasypte do hrnce a rozmačkejte, (můžete krátce rozmixovat tyčovým mixérem, ale ne na kaši).
  2. Rybíz posypte cukrem , přidejte meduňku a promíchejte. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pouze pokud chcete dát do džemu méně cukru, přidejte podle návodu pektin/želírovací produkt .
  3. Džem vařte do zhoustnutí, průběžně můžete zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku džemu kápnete na studený talíř.
  4. Džemem naplňte omyté , horké sklenice (suché) ,uzavřete je víčky a otočte je dnem vzhůru , nechte vychladnout .

TIP:

Pokud chcete , ( místo klasického cukru ) přidejte na posledních 3-5 minut vaření 500 g želírovacího cukru Extra 2:1 .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,50g
  • Sacharidy:

    123,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    0,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Zeleninové špízy

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Džem z černého rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat