Prostreno.cz

Bábovka s borůvkami

Bábovka je česká klasika, která nikdy nezevšední. A nejlepší na ní je, že existuje mnoho a mnoho variant, jak tento moučník připravit. Třeba právě s borůvkami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1051 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy34g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 120 ml mléka
  • 120 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 250 g borůvek
  • 3 lžíce hrubé mouky - na obalení borůvek
  • 3 lžíce hrubé mouky ,ořechů ,nebo kokosu - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou , ořechy , nebo kokosem.
  3. Žloutky utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem , přidejte mléko, olej a prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva .
  4. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. .
  5. Borůvky obalte v hrubé mouce .
  6. Do připravené formy dejte 1/3 těsta , přisypte část borůvek , přikryjte je těstem, dejte zbytek borůvek a znovu těsto.
  7. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut . Ne každá trouba peče stejně, bábovku hlídejte . Někdy je třeba i delší doba pečení .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s borůvkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat