Prostreno.cz

Grilované houby portobello

Tyto grilované houbové steaky jsou ideální pro vnitřní i venkovní grilování. Je to jednoduchý recept, který od začátku do konce zabere přibližně 35 minut.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velké žampiony portobello - bez „nožiček“
  • Na marinádu
  • 3 lžíce octa balsamico
  • 3 lžíce bio sójové omáčky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 1 ks prolisovaný stroužek česneku - velký
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě drceného pepře
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Ve velkém a mělkém pekáčku prošlehejte všechny ingredience na marinádu. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další koření .
  2. Přidejte houby a důkladně je ze všech stran potřete marinádou – nejlépe mašlovačkou. Nechte 10–20 minut odležet, během marinování houby jednou otočte.
  3. Rozpalte gril, grilovací pánev ,( případně klasickou pánev ) na středně vysokou teplotu.
  4. Po úplném zahřátí potřete gril , nebo pánev olejem a na gril ,nebo pánev položte houby (když je položíte na pánev, měly by prskat). Jakmile jsou v pánvi, nehýbejte s nimi, pouze je jemně přitlačte .
  5. Grilujte , nebo opékejte je minimálně 4-5 minut. Otočte je a opečte na druhé straně, v případě potřeby přidejte více oleje , nebo je můžete potřít marinádou. Grilujte 4-5 minut.
  6. Před grilováním hub je velmi důležité pánev/gril důkladně rozpálit, jinak se pořádně neopečou. Pánev nepřeplňujte, houby se zapaří .
  7. Podávejte je s hranolky, opečenými bramborami, salátem, nebo grilovanou zeleninou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované houby portobello

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat