Prostreno.cz

Pivní polévka se sýrem

Existuje řada variant receptů na pivní polévku i podle regionálních kuchyní . Jednoduchá a rychle připravená polévka nabídne netradiční vůni i chuť a příjemně zasytí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 151 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks silnější plátky staršího chleba
  • 500 ml světlého piva
  • 1 ks menší cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce sádla - nebo másla
  • 1.3 l horkého hovězího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 2 ks vejce - důkladně rozšlehaná
  • Na posypání
  • 1 hrnek jemně nakrájené čerstvé petržele
  • 200 g tvrdého sýra - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Z chlebových plátků okrájejte kůrku.
  2. Plátky nakrájejte na kostky , opečte je nasucho na pánvi ,nasypte je do misky a zalijte je pivem. Nechte odstát a pak rozmíchejte .
  3. V hrnci na rozehřátém sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  4. K cibuli opatrně přilijte horký vývar , do vývaru přilijte směs piva a chleba, dochuťte solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem. Vařte 5 minut.
  5. Do hotové polévky za stálého míchání přimíchejte rozšlehaná vejce a vařte ještě přibližně 3-5 minut.
  6. Polévku podávejte bohatě posypanou sýrem a petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,90g
  • Sacharidy:

    134,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    46,17g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 36 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Ohodnoťte recept:
Pivní polévka se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat