Prostreno.cz

Rizoto s brokolicí a hráškem

Rizoto se zeleninou a pestem , dušené v troubě .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 426 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 lžiček bazalkového pesta
  • K přípravě
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks menší pórek - pouze bílá část, nakrájený na tenké plátky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 350 g rýže arborio
  • 200 ml bílého vína
  • 1.5 l horkého kuřecího vývaru
  • 1 ks brokolice - rozdělená na hodně malé růžičky
  • 200 g čerstvého cukrového hrášku
  • 200 g baby špenátu
  • Na posypání
  • 5 špetek hrubě mletého pepře
  • 100 g strouhaného parmazánu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Zahřejte olej ve větší ohnivzdorné misce.
  3. Přidejte nakrájený pórek a míchejte , až pórek trochu změkne .
  4. Přidejte česnek , rýži a míchejte 2 minuty, rýže na rizoto se předem neproplachuje .
  5. Přidejte víno a vařte za stálého míchání 5 minut .
  6. Vmíchejte přibližně ¾ vývaru , přiveďte k varu a poté odstraňte ze zdroje tepla.
  7. Ohnivzdornou misku přikryjte , dejte do předehřáté trouby a duste 20 minut.
  8. Po dvaceti minutách k rýži lehce vmíchejte brokolici , pokud je třeba, přidejte další vývar , přikryjte a duste dalších 10-15 minut, nebo dokud rýže nezměkne, na posledních 5 -8 minut dušení přidejte hrášek a vmíchejte špenát .
  9. Rizoto rozdělte do servírovacích misek , nahoru dejte lžičku pesta ,posypte sýrem a dochuťte pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    133,30g
  • Sacharidy:

    166,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    129,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s brokolicí a hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat