Prostreno.cz

Vepřové s mangem

Recept na netradiční přípravu vepřového masa, který vychází z lahodné kombinace vepřového masa a manga.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 748 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy15g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g vepřové kýty - nebo panenky
  • 1 ks manga - velkého zralého
  • 250 g rýže basmati
  • 1/2 svazku naťové cibulky
  • 1 ks menšího pórku
  • 2 lžičky kari koření
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml 12% smetany
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Maso nakrájejte na nudličky, mango oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a pórek nakrájejte na kolečka.
  3. Na hluboké pánvi s olejem orestujte cibuli, přidejte póre, maso a restujte 10 minut. Podlijte vývarem a duste bez pokličky až maso změkne. Osolte, opepřete, přidejte mango, kari a smetanu. Poduste ještě 10 minut a podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové s mangem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat