Prostreno.cz

Vepřová panenka s rajčaty

Jednoduchý a rychlý recept na dietní přípravu vepřové panenky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g cherry rajčat
  • 3 lžíce petrželky - čerstvě nasekané
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 50 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a na pánvi na oleji zvolna opečte z obou stran. Odložte na teplé místo.
  2. Na stejnou pánev vložte nakrájenou šalotku, přidejte kmín, kurkumu, petrželku a překrojená rajčátka. Zalijte vývarem, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku a poduste 5 minut. Vložte maso, prohřejte a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat