Prostreno.cz

Rajčatový džem

Pro milovníky kečupu == vyměňte kečup za lžíci džemu. Dodá nejen vašemu domácímu hamburgeru trochu šmrncu .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1468 kJ / 350 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy65g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg oloupaných ,zralých rajčat
  • 300 g krystalového cukru
  • 1 ks bio citron - kůra + šťáva
  • 2 lžíce sherry octa
  • 1 snítka tymiánu
  • 0.5 ks tyčinky skořice
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Nejprve nařízněte slupku rajčat (po stopce) do křížku, pak rajčata ponořte do vařící vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.
  2. Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience a na mírném plamenu směs vařte , až džem zhoustne . Džem by měl být lepkavý a dostatečně hustý .
  3. Vyjměte tyčinku skořice a tymián.
  4. Horký rajčatový džem nalijte do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,10g
  • Sacharidy:

    288,50g
    • Cukry:

      109,00g
  • Tuky:

    19,60g
  • Vláknina:

    70,00g

Aktivita pro spálení: 350 kcal

43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

104

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat