Prostreno.cz

Dušená vepřová plec

Dušená vepřová plec na pivu , ochucená chilli papričkou a kořením .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 87 kJ / 20 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové plece
  • 1 lžíce sádla - nebo oleje
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , drobně nakrájená
  • 2 ks bílé papriky
  • 500 ml piva - nejlépe 12 °
  • 1 ks chilli paprička - zbavená semínek a nakrájená
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • Na posypání
  • 3 snítky nasekaného koriandru ,nebo petrželky

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec nakrájejte na kostky a maso orestujte spolu s cibulí v rendlíku na rozehřátém sádle.
  2. K masu přidejte drobně nakrájenou chilli papričku bez semínek , pivo ,oregano ,kmín , maso osolte ,přikryjte a duste na mírném ohni 50 minut.
  3. K masu přidejte na kostičky nakrájenou papriku , podle potřeby podlijte a duste , až je maso zcela měkké .
  4. Před podáváním posypte koriandrem , nebo petrželkou , každému koriandr nechutná .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,60g
  • Sacharidy:

    117,80g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    105,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 20 kcal

2

minut jízdy na kole

1

minut běhu

5

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(7 hlasů)

Toasty s jahodami

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová plec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat