Prostreno.cz

Salát z čerstvých žampionů

Rychlý a snadný houbový salát s citronovou šťávou , parmazánem , olejem a čerstvou petrželkou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 1262 kJ / 301 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky29g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g malých žampionů
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce parmazánu - jemně nastrouhaného
  • 5 lžic petrželky - drobně nakrájené
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nastrouhaný
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupané žampiony ( pokud jsou hodně mladé , nemusí se loupat) nakrájejte na velmi tenké plátky , zakápněte je citrónovou šťávou ,přidejte olej , osolte je , opepřete , přidejte nakrájenou petrželku , parmazán a nastrouhaný česnek .
  2. Vše lehce promíchejte .

TIP:

Navzdory nezvyklosti jíst čerstvé žampiony se však jedná o pochoutku, která se začíná rychle šířit především mezi příznivci vitariánství , neboli živé stravy. Při konzumaci syrových žampionů je tělu dodáváno jejich nejvyšší možné množství živin, které tak nebyly ztraceny tepelnou úpravou. Žampiony je možné jíst jen tak – pouze očištěné a umyté.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,30g
  • Sacharidy:

    116,10g
    • Cukry:

      9,84g
  • Tuky:

    132,58g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 301 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z čerstvých žampionů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat