Prostreno.cz

Salát z čerstvých žampionů

Rychlý a snadný houbový salát s citronovou šťávou , parmazánem , olejem a čerstvou petrželkou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 349 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g malých žampionů
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce parmazánu - jemně nastrouhaného
  • 5 lžic petrželky - drobně nakrájené
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nastrouhaný
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupané žampiony ( pokud jsou hodně mladé , nemusí se loupat) nakrájejte na velmi tenké plátky , zakápněte je citrónovou šťávou ,přidejte olej , osolte je , opepřete , přidejte nakrájenou petrželku , parmazán a nastrouhaný česnek .
  2. Vše lehce promíchejte .

TIP:

Navzdory nezvyklosti jíst čerstvé žampiony se však jedná o pochoutku, která se začíná rychle šířit především mezi příznivci vitariánství , neboli živé stravy. Při konzumaci syrových žampionů je tělu dodáváno jejich nejvyšší možné množství živin, které tak nebyly ztraceny tepelnou úpravou. Žampiony je možné jíst jen tak – pouze očištěné a umyté.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,82g
  • Sacharidy:

    96,63g
    • Cukry:

      6,84g
  • Tuky:

    127,88g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 83 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Kuře na víně

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z čerstvých žampionů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat