Prostreno.cz

Špenátová polévka s nivou

Polévka z čerstvého špenátu doplněná sýrem niva . Je rychlá na přípravu a kromě sýra ji můžete posypat třeba mandlemi .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 467 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany - volitelné
  • K přípravě
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l mléka
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 150 g rozdrobeného sýra niva
  • 4 lžíce plátků mandlí - volitelné

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a nechte ji zesklovatět v hrnci na rozehřátém másle.
  2. Přisypte mouku a míchejte , až mouka zezlátne .
  3. Za stálého míchání přilijte mléko a přiveďte ho k varu.
  4. Do mléka vmíchejte sypký bio vývar ,přidejte oprané listy špenátu ,smetanu a vařte 5 minut.
  5. Polévku rozmixujte „nahrubo“, aby v polévce zůstaly malé kousky špenátu , podle chuti polévku osolte.
  6. Polévku podávejte hustě posypanou rozdrobeným sýrem a mandlemi .
  7. K podávání polévky můžete přidat zakysanou smetanu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,90g
  • Sacharidy:

    112,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    191,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zapečené rybí filety

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s nivou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat